Forum för infofiler

1.
Erki och jag har talat om hurvida man kan bygga en zeppelinare men i stället för vätgas så ska man ha vakuum i den, alltså ingenting. Luft väger 1,2kg per kubikmeter. Väte vägen 0,0899kg per kubikmeter. Helium (som man brukar använda sig av nu för tiden i Zeppelinare) väger 0,1785 per kubik. Vakuum väger 0. Det borde ju betyda att man får en jäkla lyftkraft. Problemet är kanske att man måste bygga en tryckkammare i metall som klarar vakuum.
Frågar är hur stor den måste vara för att man skulle kunna få den tunga tryckkammaren att lyftas och om det är överhuvudtaget möjligt. Självklart ska man ju inte göra metallstommen i Bly även om vissa kanske tror det är det bästa.
Det kan ju vara så att man gör ett fackverk i metall och kanske ett överdrag i Kevlar eller kanske Spindelnätstråd (kanske till och med Svarta Änkans (Latrodectus spp.) väv. Det är ju coolt).

Den här gången ska jag inte skriva till den där professorn i fysik nere på Chalmers eftersom han inte svarade. Någon läsare kanske har gått Arkitektur och typ materiallära och sånt och kan ge en kvalificerad gissning.

2.
En annan grej som Björn och jag snackade om är att om man skulle lägga alla pengar på crack så skulle man tjäna pengar på det. Man behöver ju inte äta något så det spar man ju in på. Man skulle ju kunna jobba dygnet runt och då alltså göra feta stålar. Om man sedan jobbar på flera olika ställen som alla har arbetsuniform (typ Donken, På lager, Målare, Raketforskare i Tyskland på 30-talet) så slipper man ju köpa kläder och man slipper tvätta dem så där spar man ytterligare lite.
Jag vet att det kommer bli dyrt att köpa en massa crack men jag tror man ändå går plus i slutet.
Någon läsare som är crackpundare som kanske kan ge en kvalificerad gissning?

0 comments:

Skicka en kommentar