Melodi


På jobbet har vi kört en liten bettingrunda om melodifestivalen. Det avslutades ju i lördags med en icke-skräll. I alla fall så var det Orre som vann här på kontorrt. MrDoktor har gjort en graf för händelseförloppet som jag i brist på annat kan lägga upp. Som ni ser så gick Orre (mörkblå) från näst sist till först på ett hopp. Johan klappade igenom på delfinal tre, annars hade han haft en chans. Som ni ser så har Per haft en stark utveckling och en spikrak kurva redan från början. Dock så lyckades han inte snäppa upp tempot in mot finalerna som jag gjorde.
Hur poängräkningen har gått till har jag fortfarande inte förstått. Det kanske MrDoktor kan hjälpa till med i en kommentar.

Förresten. Är det någon som tycker att det vore en kul ide att köra en tävling här på Potmonia inför den stora finalen? Lägg en kommentar i så fall så kan jag administrera och fixa fina priser.

1 comments:

Anonym sa...

I delfinalerna skulle man pricka vilka två som gick direkt till final, och vilka två som gick till andra chansen. Varje rätt gav 5 poäng, eller 1 poäng för rätt svar på fel plats, alltså om man tippade dem som direkt till final men de gick till andra chansen eller tvärtom. Man fick 5 poäng i bonus om man fick alla fyra rätt, alltså maximalt 25 poäng per delfinal.

I andra chansen skulle man säga vilka som fyra som gick till semifinal(5 poäng per rätt), och vilka två som gick till final(10 poäng per rätt). Man fick 10 poäng i bonus om man fick alla sex rätt, alltså maximalt 50 poäng per delfinal.

I finalen skulle man lista top 5 och jumboplatsen. Man fick 30 poäng för att pricka 1:an, 25 för 2:an, 20 för 3:an, 10 för 4:an, 5 för 5:an och 10 för jumbon. Man fick 5 poäng i tröst per bidrag som kom top 5 men på fel plats.

Totalt kunde man alltså få 250 poäng.

Skicka en kommentar