Idag går vi upp i lågor

Idag kommer vi alla att försvinna i det syntetiska svarta hål som de ska bygga nere i CERNs Large Hadron Collider. De kör igång klockan nio så man kommer ju vara lite suddig när skärselden kommer farande över himlavalvet.
Det bästa är att man kan se spektaklet live från CERN här

2 comments:

Anonym sa...

fan vad skönt att nån jag känner uppmärksammade detta liiite. det har ju varit sjukt många förseningar av starten så jag tänkte nästan skita i att följa det idag. men jag satt där med rysningar (av flera slag) och babblade om eventuell HISTORIA för mitt ointresserade sällskap.
men duu, idag gick det ut på att 'testköra'. de kollade så att protonerna kunde ta sig i båda riktningar. preliminärt datum för första krocken är 21 oktober om jag inte missminner mig. då kan vi sitta och vara spända. men inte ens jag, som väl får räknas som en envis domedagsprofet, är orolig. jag är orolig för att de inte hittar higgs, att jag inte kommer få förstå mörk materia och lite bekymrad för att den största töntfysikern av dem alla, brian cox, får vara där nere och härja. och så sörjer jag att herr feynman gick bort ca 21 år för tidigt. en dag som denna skulle han ta tillbaka sina sista ord, 'i'd hate to die twice. it's so boring'

potmo sa...

Jag tycker någon borde spränga CERN i luften om jag ska vara helt ärlig. Världens största papé maché kuliss! Det är ju bara en bluff ändå för att "bevisa" kvasifysikens allra heligaste, kvantmekaniken.
Tänk vad det där ställer till det för oss vanliga dödliga. De vill ta ta determinismen från oss och införa slumpen. Otroligt fånigt. CERN blir ju i förlängningen ett interventions-guds-bevis. Finns slumpen finns gud. Stoppa detta annars kommer vi ju alla till helvetet. Det förstår ni väll? Kättare!

Skicka en kommentar