Paris


Som Hawaii-Kråkan har rapporterat så har familjen B vart i Paris.
Vi körde hela turist-spektrat från A till Ö.
 
Vi var i kyrkogården där Jim Morrison ligger död och begraven. Det var kallt och väldigt svårt att hitta bland tusentals gravar men tanken på att Jiko vart där och letat och inte hittat drev oss frammåt.

Gravarna var magnifika. Inte bara ett fattigt kors eller en liten sten utan här körde man men ordentliga mausoleum. Vi lärde oss även att "sepultura" antagligen betyder "den sista vilan" (något som jag nu dubbelkollar (Det betydde grav) ).



Här till höger ur bild ligger det en gammal president och skrotar. Han hade en brons staty av sig själv liggande på graven. Sedan stod det typ "Mort pour la republique" (dog för republiken) på. Det var fint.
Här ligger Damp-Martin.



Efter mycket letande hittade vi denna sten som ledde in oss på ett spår mot Jim Morrisons grav. Efter mycket mer letande hittade vi den undanskuffad bakom en massa andra gravar bakom lite kravallstängsel.


Här ligger två bra begravda.


Detta är han som kom på cykel-lampe-elgeneratorn som jag inte kommer på namnet på i detta svaga tid


Edit Piafs grav stötte vi på å.



Le Louvre. Har ni inte vart där så åk dit ögona böj. Men se till att ha en eller ett par dagar ledigt att gå där för det är ju världens största museeum.


Bland annat smakade vi sniglar och sånt där gåslever som var mycket gött.

Det här var jäkla svårt att kasta in en massa bilder och skriva text så det blir lite kortare än jag tänkt. Men strunt samma.

4 comments:

Anonym sa...

härligt! jag hörde dock att de flyttat tillbaka jim till californien för det var alldeles för mycket turister som skrotade runt hans grav på pere la chasse... även oscar wilde och ball-sack ligger ju där.. härlit med lite högkvalitativa inlägg igen..

potmo sa...

Stenen låg ju kvar i alla fall. Oscar W letade vi efter men gav ganska snart upp. Det låg ju inte bara en eller två kändisar där utan det var en hel lista i entren med högvilt för en dödgrävare.

Anonym sa...

Menar du månne dynamon?

potmo sa...

JAAAA. Dynamon

Skicka en kommentar