Boomdiada

Kom precis hem från två timmars irrande på Bianchin runt Stockholm. När jag hade åkt förbi Kaknästornet och en bit till förstod jag att jag hade nått någon form av point of no return. Jag kunde lika gärna irra vidare som försöka vända tillbaka. Visste ni förresten att USA har den läff fulaste ambasaden?

SOm vanligt sitter jag och går igenom bloggosfären så här på kvällen och då hittar jag denna, til en början, tillsynes helylle reklamfilmen för Discovery Channel (nej inte cykel teamet utan kanalen med samma namn).

Det roliga är över på ett "boomdiada" men det är lätt värt väntan dit.

Ni kanske kommer ihåg det där kretskortet jag köpte för ett tag sedan som blev ohemult dyrt med tull och allt. De glömde ju skicka alla 600 lysdioderna först så jag fick tulla två gånger på dem. Nu har jag lött dit de 75 resistorerna och 25 transistorerna som behövs för att får den att funka. Lödningar blev mycket proffsiga faktiskt. Konsten är, som mcMongo på jobbet påpekade, att man ska värma upp det man ska löda dit för då slickar lödtennet sig runt det som... jag vet inte vad.
I alla fall så till mitt stora förtret så har de ju såklart skickat fel adapterkontakt. Det finns tcå, en amerikansk på 4,5V och en europeisk på 5V. När man kör den europeiska så ska man kompensera bort 0.5V med en liten manick. I alla fall så har de skickat en adapter på 5V och en kontakt som man löder fast på kretskortet för 4.5V så man kan inte köra. Som tur är så kan man köra den på batteri då jag lött fast en batterihållare.
Jag köpte batterier idag och det fungerade lysande (Göteborg). En skojog grej som jag inte riktigt visste var att det är en ljussensor på som tänder lamporna då det är mörkt och släcker dem när det är ljust. Coolt va?
Jag ska skicka upp en film när farsan kommer tillbaka med kameran från Mallorca (enl. uppgift Europas bästa cykelställe).

Jag har förresten glömt att berätta att jag var på DIF-GAIS i måndags med mrDoktor.
Han har en bild så jag ska fixa...
Det blev 0-0 så det var lite kasst. Det var tredje gången jag stod i klacken med GAIS och den här gången var nog den sämsta. Det var en massa ungtuppar i GAIS-klacken som körde tråkiga ramsor som typ "Judegården Judegården orena as. Kom så ska ni få en dusch med gas".
Jag tycker inte sånt hör hemma på fotbollsklackarna. Fotbollen borde gå mer åt bandyn istället för att bandyn går mot fotbollen; Riv alla innearenor; börja hata domaren istället för det andra laget; tillåt att man tar med kasken. Det är medicinen mot huliganer och stöddiga innerstadsungdommar.
En ramsa som jag dock tycker är bra som jag hört alla gånger är "Here we go we go, we got the chamange on ice för här kommer vårat GAIS, Here we go we go..."
Man ska sjunga den med ett sånt här innerdalamalande som en gammal moppe med dåligt bed bensa. heeeeeeeeer weeeeeee go we go weeeee got the champange on iceeee.

Roligt var även att mitt lag Youngs Chile drog hem en trepoängare den kvällen.

Förresten fick jag tag på fyra dåliga platser på Bruce Springsteen på Ullevi den 4:e Juli. Jag vet inte om jag ska ha kvar dem eller om jag ska sälja dem. det kändes mest bra att jag fick en biljett efter att jag hade missat två omgångar på Ticnet. Lite ångrade jag mig efter att jag pungat ut två papp för dem. Men Tradera kanske blir glad.
Annars så sitter jag och trycker på en Nick Cave biljett som någon lurifax kan höra av sig om.

Nej skeppohoj in i duschen för we got the chamnage on ice.

5 comments:

Anonym sa...

om du säljer fyra dåliga springsteen-biljetter på tradera så borde ju det generera så pass med pengar att du kan ta dig råd att köpa två bra för vinsten.

Anonym sa...

kråkan ljuger...
det finns inga bra "springsteen-biljetter"... bara mindre dåliga..

såvida man inte är i övergångsåldern.. :)

Anonym sa...

champagne.

Anonym sa...

Chile tvåla ju dit bananerna nu också. Bara att gratulera!

Björn Jonas sa...

eftersom jag vart ratt inaktiv pa blaggsidan sa har jag nu startat.
http://schalongspferusad.blogspot.com/

Skicka en kommentar