Maximvs är live

Idag har vi gjort klart Projekt #1 Maximvs - Megalomani.

Vi har inlett ett samarbete med Anna på Konstfack (hon med tvångsbältet).

Projektet går ut på att vi har gjort en framsida till en tiding i tio exemplar (tänk grötberget).
Sedan har vi skickat ut de tio framsidorna tillsammans med en instruktion skriven på fyra språk. Från början skulle det vara sju språk men det var några som föll av på vägen.
Tanken är sedan att den som få brevet ska göra en sida till tidningen och skicka vidare det till en vän. När tidningen har tio sidor skall den skickas tillbaka till oss. Man får göra vad man vill på sin sida. Skriva, rita, måla; luften är fri. Vi har skickat ut breven till olika personer i världen. Ett av breven är ett wildcard som går till Michel Gondry (ni vet han som gjort alla världens bra musikvideor och även bl.a. Science of sleep).
Jag kommer hålla er uppdaterade på om det händer något med dessa. Det kan ju vara så att inget händer över huvud taget.

3 comments:

Anonym sa...

Varför skriver man V istället för U? Har sett det på andra håll och aldrig fattat varför. Är det nån slags referens till nåt coolt/pretto/både och? Är jag helt efter min tid?

potmo sa...

Maximus har ju en rommersk-latinsk klang.
Förr i tin var folk dumma nå så jävulskt att de inte hade U, utan det kom först under 1600-talet. V användes då för U (som i Maximus som då alltså skulle stavats Maximvs). En anledning kan ju vara ett det är svårt att hacka in ett U i en stenvägg men ett V är relativt enkelt.

Det var den vetenskapliga förklaringen. Här kommer den ovetenskapliga:

När vi skulle regga en sida för projektet så var ju såklart maximus taget på alla topdomäner. Det löste vi genom att använda det vetenskapliga dravlet ovan som anledning till att stava det annorlunda så vi fick tag på en adress.

Anonym sa...

Nu när jag vet varför gillar ja't.

Skicka en kommentar