TowerDefence


Vi har en tävling på jobbet som kallas GameMaker Challenge. Den går ut på att man ska göra ett litet spel på sin fritid. Jag har teamat ihop med en som heter Dreas och vi ska göra ett multiplayer towerdefence. Twisten på denna gångs tävling är att man bara får styra spelet med en knapp. t.ex. mellanslag.


Towerdefence är såna spel där man bygger en massa torn som ska försvara en mot en massa små gubbar som kommer gående. Man uppgraderar och bygger nya torn.
Som sagt ska vi göra detta i multiplayer istället, och med en knapp.

Spelet har två moment där man kan interagera med det. Det första är när man bjuder på en ny gubbe för att köpa den. Man höjer budet om vartannat (med mellanslag).
Sedan är den andra delen man kan interagera i. Man kan välja om en gubbe ska vara torn och skydda eller om den ska vara en tank och anfalla. Man väljer med mellanslag.

Så här långt har jag kommit (Det är en del kvar att göra framförallt vad det gäller att väga upp gubbarna så de inte blir för bra eller dåliga). Man får spela två spelare på samma dator. Båda använder mellanslag för att styra. Ena spelaren är röd och andra är blå.

HÄR är länken.

EDIT: Tänk på att man måste klicka en gång på spelet för att den ska kunna uppfatta tangentbortsklicken.

0 comments:

Skicka en kommentar