Per Morbergs recept på mufflonfår.
2 pers.
Ingredienser
                                                                                                                                                                                                  1 helt                                                                                      mufflon eller vildsvin
                                                                                                                                                                (beställs hos din lokala slaktare, be att få grisen rimmad)
                                                                                                                                                                Grillmarinad till Vildsvinet:
                                                                                                                                                                                                                                   6 dl                                                                                      matolja
                                                                                                                                                                                                                                   6 dl                                                                                      glögg
                                                                                                                                                                                                                                   2 dl                                                                                      grillkrydda
                                                                                                                                                                Örtspäckning till Mufflon:
                                                                                                                                                                                                                                   7 skivor                                                                                      vitt bröd (gärna gammalt)
                                                                                                                                                                                                                                   1 kruka                                                                                      var, av färska örter (timjan, rosmarin, salvia)
                                                                                                                                                                                                                                   10                                                                                       vitlöksklyftor
                                                                                                                                                                ca: 3 dl olivolja
                                                                                                                                                                En liten bit färsk ingefära.
                                                                            
Gör så här
1. Bind upp grisen/lammet på ställningen med ståltråd. Tänd en riklig bädd av kol och låt den glöda ordentligt.
2. Häng köttet på ställningen (finns oftast att hyra hos köttleverantören). Vänd och pensla köttet regelbundet med marinaden.
3. Köttet är klart när det kommit upp i en temperatur kring 68-70 grader. Räkna med att det tar 1,5 - 2 timmar.
4. Vill man späcka köttet med örter, gör följande:
5. Blanda det torra brödet med de övriga ingredienserna i en mixer och kör runt.
6. Smeten ska bli ganska fast. Blir den för lös kan man ha i mer bröd.
7. Snitta upp små fickor runt om på lammet/grisen och spritsa i fyllningen.
8. Grilla sedan som ovan.
LÄNK
0 comments:
Skicka en kommentar